توضیحات ارسالی
نان قدمال
نان قدمال در واقع نانهای سنتی و محلی شهرستان مرز نشین و زیبای تایباد است .
فنون پخت نانها میراث شفاهی این دیار به شمار رفته و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
بنابراین حفظ و شناساندن مهارت پخت نان مانند حفظ یک اثر تاریخی از اهمیت فوقالعادهای بر خوردار است.
به گونهای که این فرآورده، بخش جدایی ناپذیر سفرههای ایرانیان با هر قوم و نژاد است.
در منطقه تایباد خوراک و غذا نشان دهنده فرهنگ این مردم است.
یکی از مهمترین نکات جامعه شناختی و مردم شناختی در فرهنگ غذایی مردم تایباد ، «غذا خوردن گروهی » و جمعی است.
آنچه در فرهنگ غذا خوردن مردم این منطقه خود نمایی می کند این است که :
در تایباد غذا خوردن به صورت جمعی است.
به گونه ای که همه اعضاء خانواده در وقت معینی سر سفره غذا حاضر می شوند.
و از همین رو همه افراد خانواده سعی می کنند که در زمان صرف غذا خود را به خانه برسانند.و در جهت این هدف که همه افراد جمع شوند.
اگر فردی دیر تر حاضر شود دیگر اعضاء برای او صبر می کنند.
و در صورتی که این عمل تکرار شود مورد سرزنش قرار می گیرد.غذا خوردن گروهی به این شکل موجب ایجاد روابط مثبت اجتماعی می شود.
با جمع شدن همه اعضاء خانواده این احساس جمعی لذت روحی و روانی زیادی را نصیب هر یک از اعضاء خانواده می کند.
این همراهی در غذا خوردن نشان از احساس تعلق خانوادگی در میان تایبادی ها است.
مواد لازم: آرد – آب – خمیر مایه دانه های معطر( زیره سیاه – سیاه دانه – بادیون ) –روغن حیوانی – زردچوبه
طریقه پخت: آب ولرم و خمیر مایه و دانه های معطر را مخلوط کرده
خمیر نسبتاً سفت می گذاریم نیم ساعت استراحت کرده بعد چونه می گیریم.
مجدداً 10 دقیقه استراحت و در آخر خمیر را باز کرده و از روغن حیوانی و زردچوبه روی خمیر ریخته و خمیر را تا می کنیم
این کار را 5 الی 6 مرحله انجام داده و در نهایت در تنوری که از قبل گرم شده می پزیم.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.