با هم بگردیم
با هم بگردیم

توضیحات ارسالی

و با فرارسیدن فصل برداشت، مردم مراسم کلوخ پزان رو انجام می دهند.

و به شکرانه برداشت محصول سیب زمینی در شهرستان اقلید

در این مراسم، اول کلوخ هایی که از زمین شخم زده جمع آوری می شود

و این کلوخ ها روی هم به صورت هرم شکل داده می شوند.

بعد هیزم را در هرم قرار میدهند و آتش در زیر این هرم خشتی(کوره) روشن می شود

و با هیزم های خشک کوچک، آن را داغ نگه می دارند.

بعد از نیم ساعت گرما دهی و تفتیده شدن کوره، آتش و زغال را از کوره خارج می کنند

و اول سیب زمینی های بزرگتر در کف کوره ریخته می شود.

بعد از هر لایه ریختن سیب زمینی و کوبیدن تعدادی کلوخ بر روی آنها باز سیب زمینی ریخته می شود

و کلوخ ها بر روی آنها کوبیده می شوند تا زمانی که همه کلوخ های کوره مصرف شود و حاصل کار به شکل گنبدی از خاک گرم کوبیده شده در بیاید.
بعد از نیم ساعت سیب زمینی ها را با کمک چوب بلند بیرون می آورند که به صورت کاملا پخته و بریان در آمده و با نمک و ادویه نوش جان می شود.
مهمترین ویژگی این فرآیند، پخت سیب زمینی با حرارت غیر مستقیم آتش هست.

مراسم کلوخ پزان در این خطه پیشینه کهن دارد و در تاریخ 6 دی ماه 1395 با شماره 1314  ثبت ملی شده است  و هر سال به همراه یک نمایشگاه تولیدات محلی این مراسم انجام می شود.

شهرستان اقلید در 267 کیلومتری شمال شهر شیراز قرار دارد.

اینستاگرام

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مراسم کلوخ پزان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *