توضیحات ارسالی
چَلپَک
چَلپَک یا نان سرخ شده
یکی از این نان ها است که معمولا برای صبحانه تهیه می شود و طرز پخت آن بسیار آسان است.
این نان شیرین را بعنوان نذری در ماه مبارک رمضان یا روزهای پنج شنبه بر سر مزار استفاده می شود.
مواد لازم برای درست کردن چَلپَک
آرد: 2 پیمانه
بوره(شکر): 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
روغن : به مقدار ضرورت برای سرخ کردن
شیر: 1 پیمانه
ابتدا نصف پیمانه شیر و 1 قاشق غذاخوری بوره(شکر) را با هم مخلوط می کنیم.
و سپس 2 پیمانه آرد، نمک و بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم.
خمیر را به خوبی ورز می دهیم و بعد از آن 10 دقیقه می گذاریم تا خمیر به خوبی آماده شود.
بعد از 10 دقیقه خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کرده همراه تیراش(وردنه) آنها را هموار می کنیم.
روغن را با حرارت ملایم داغ کرده و نان ها را به مدت 2 الی 3 دقیقه سرخ می کنیم.
بعد از سرخ شدن نان ها، با پودر بوره(شکر) و یا شهد توت تزیین نموده نوش جان کنید.
به جز نان چَلپَک نان ها وشیرینی های بسیار مقوی و خوشمزه ای در این شهرستان پخت می شود.
نان قدمال و کُماج ( نان صحرایی )کاک ( نان صحرایی فوری ) قلفی نیز چند نمونه از نان های این شهرستان به حساب می آیند.
در بیشتر روستاهای این شهرستان هنوز پخت می شوند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.