با هم بگردیم
با هم بگردیم

توضیحات ارسالی

شهرستان تویسرکان که پایتخت طلای سبز لقب گرفته، مهد تولید گردوی استان همدان است

سالانه چندین تن گردو و مغز آن را تولید و علاوه بر تامین مصارف استان به سایر استانها نیز صادر می کند.

تنها غذایی که بعد از بردن نام گردو در ذهن تداعی می شود خورش فسنجان است

اما مردم تویسرکان علاوه بر این غذای خوشمزه غذاهای محلی زیادی از جمله آش سماق با گردو تهیه می کنند.

آش سماق از بلغور، عدس ریز، لوبیاقرمز، پیاز، سیر، سماق، چغندر، گردوی خردشده،

روغن مایع، و نمک و زردچوبه تهیه می شود.

ابتدا بلغور و لوبیا و عدس و سیر را خوب شسته و با یک‌ونیم لیتر آب می‌گذاریم تا بپزد.

پیاز را با زردچوبه سرخ کرده یا تفت می‌دهیم

و همراه با گردو و چغندر بعد از یک ساعت و نیم که مواد آش به حالت نیم‌پز درآمد، به غذا اضافه می‌کنیم.

سماق را یک بار با آب سرد می‌شوییم و 2.5 تا 3 لیوان آب گرم روی آن ریخته و به مدت 5 دقیقه می‌جوشانیم

و آب آن را صاف کرده . 10 الی 15 دقیقه قبل از سرو غذا آب صاف شده سماق و شکر را به غذا اضافه می‌کنیم.

و اما خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود.

درباره خواص دارویی سماق

گفته اند که در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن تا میزان ۸۰/۸% باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت، مفید تشخیص داده شود.

درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است.

سماق برای دندان‌ درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند.

لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند.

به‌دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده است. خوردن سماق تازه ایجاد مسمویت می‌کند.

سماق از نظر طبیعت سرد و خشک است، قابض و مقوی معده است،

از اسهال صفراوی و مزمن و و آمدن خلط خونی از سینه جلوگیری می کند و خونریزی را بند می آورد.

مالیدن سماق به دندان برای تقویت و استحکام لثه ها مفید است

و مضمضه خیس کرده سماق در آب نیز برای زخم دهان و تقویت لثه ها مفید است.

اینستاگرام

دیدگاه خود را بیان کنید

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آش سماق”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها: