توضیحات ارسالی
ترشی گردو
مهارت تهیه ترشی گردو به شماره ثبت ۲۰۳۷ در سال ۸۴ در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت گردیده است.
در شهرستان تویسرکان علاوه بر ترشی های خوشمزه و سنتی می توان به غذاهای سنتی نیز اشاره کرد
تنها غذایی که بعد از بردن نام گردو در ذهن تداعی می شود خورش فسنجان است
اما مردم تویسرکان علاوه بر این غذای خوشمزه غذاهای محلی زیادی با گردو تهیه می کنند.
نمونه هایی از آن را می توان به آش دوغ -آش قوروا-آش سماق-کوفته نخودی-آش کلم قمری-آش رشته دوغ- کلوچه نیز اشاره کرد.
در اوایل فصل مهرماه همزمان با فصل برداشت گردو از باغات تویسرکان
شهرستان تویسرکان که پایتخت طلای سبز لقب گرفته، مهد تولید گردوی استان همدان است
برگذاری مراسم جشن گردو هر ساله در کنار بارگاه حضرت حیقوق نبی علیه السلام در غرفه های مختلف که فروش صنایع دستی و همچنین عرضه گردو و مغز گردو و صنایع مربوطه برگذار می شود.
بهترین فصل برای مسافرت به شهرستان تویسرکان و دیدن اماکن تاریخی و برای تفریح خرداد ماه و یا اوایل مهر ماه هست ه زیبایی شهرستان چند برابر شده است.
اگر کمی دیر بجنبید، قسمت داخلی گردوها- هر چند هنوز کال و نخوردنی است- تبدیل به چوب می شود و برای تهیه ترشی مناسب نخواهد بود.
برای اطمینان از نرم بودن داخل گردو، به کمک کارد میتوان نمونهای از آنها را چند تکه کرد. اگر نرم بود که به راحتی بریده می شوند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.