با هم بگردیم

انواع مختلف گردشگری

آموزش

۱۱ تیر ۱۴۰۲ 275 بازدید
با هم بگردیم
https://bahambegardim.ir/blog/%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%af%d8%b1%d8%af%d8%b4%da%af%d8%b1%db%8c-%d8%a8%d8%a7%d8%a8%d9%84%d8%b3%d8%b1/

انواع مختلف گردشگری

انواع مختلف گردشگری یعنی چه؟

تعریف انواع مختلف گردشگری موضوع ساده‌ای نیست، زیرا صنعت پیچیده‌ای است که از مشاغل مختلف تشکیل‌شده است و موضوع مشترک این است که در همه آن‌ها محصولات و خدمات را به گردشگران/ بازدیدکنندگان ارائه می‌دهند.

انواع گردشگری کدامند؟

گردشگری در ساده‌‌ترین تعریف ممکن یعنی سفر برای اهداف تجاری یا تفریحی به مکانی دور از زادگاه یا منطقه معمولی شما. به‌عنوان یک گردشگر، شما از مکانی دیدن می‌کنید که از منطقه عادی شما دور است. سازمان جهانی گردشگری (WTO) به‌طور خاص گردشگری را به‌عنوان ماندن در خارج از محیط معمولی خود برای یک سال یا کمتر برای اهداف تفریحی، یا 24 ساعت یا کمتر برای اهداف تجاری تعریف می‌کند.

انواع مختلف گردشگری

مهم نیست که چه هدفی در سر دارید. سفر کردن به نقاط مختلف همیشه برای افراد جذاب بوده است. گردشگری به عنوان یک مفهوم راه زیادی را تا به امروز طی کرده است و این فعالیت به انواع مختلفی تقسیم بندی شده است. با پیشرفت زیرساخت های صنعت گردشگری و فضای رقابتی بین مناطق، شرکت‌ها و …، هر روز شاهد ایده ها و مفهوم های جدیدی در این صنعت هستیم. امروزه انواع مختلف گردشگری به گونه ای پیش می رود که برای گردشگران با نیازها و سلیقه های مختلف قابل لمس باشد. به همین دلیل به نظر می رسد که هرچه بیشتر می گذرد موارد مختلفی به این صنعت اضافه می شود. به هر حال امروزه انواع مختلفی از صنعت توریسم دیده می شود که در این مطلب به معرفی برخی از مهمترین آن ها می پردازیم.

گردشگری ماجراجویی

گردشگری ماجراجویی که به سفر ماجراجویی نیز معروف است، نوعی از این صنعت است که در میان ماجراجویان و آن هایی که همیشه به دنبال کارهای هیجان انگیز بوده اند، بسیار محبوب می باشد. برای اینکه جزو گردشگران این نوع باشید، نیاز دارید که ریسک پذیر باشید و تمرین های ورزشی متفاوتی را انجام دهید. به طور کلی، گردشگران ماجراجویی در فعالیت های دشوار و ورزش هایی مانند کوهنوردی، پیاده روی در کویر، بانجی جامپینگ، غواصی، پرواز با پاراگلایدر، زیپ لاین، صخره نوردی و غیره به کار خود ادامه می دهند. مقصدهای محبوب این نوع گردشگری، نپال برای کوهنوردی، کرواسی برای صخره نوردی و دوچرخه سواری در کوه، نیوزیلند برای اسکی و … هستند.

گردشگری ماجراجوبی

گردشگری تجاری

سازمان جهانی گردشگری (WTO) تعریفی از گردشگری ارائه می دهد که با تعریف انجمن بین المللی کارشناسان علمی در زمینه گردشگری متفاوت (AIEST) است. در حالی که AIEST گردشگری را به فعالیت های مرتبط با درآمد مرتبط نمی کند، سازمان جهانی گردشگری چیزی بر خلاف آن فکر می کند. به گفته آنها، “گردشگری شامل فعالیتهایی است که باعث سفر کردن افراد در مکان های خارج از محیط معمول خود شده که بیش از یک سال طول نکشد. اهداف این سفرها می تواند برای اوقات فراغت، کسب و کار و سایر اهداف باشد”. فعالیت های مشترکی که شامل گردشگری تجاری می شوند را می توان حضور در جلسات، کنفرانس ها و سمینارها، بازدید از نمایشگاه های تجاری و غیره نام برد.

گردشگری فرهنگی

گردشگری فرهنگی با فرهنگ یک کشور یا منطقه خاصی درگیر است. مفهوم گردشگری فرهنگی از مواردی مانند تاریخچه یک منطقه خاص، شیوه زندگی افراد در یک مکان خاص جغرافیایی، معماری، سنت ها، ادیان، جشنواره ها، غذاها و غیره نشأت می گیرد. فعالیت های گردشگری فرهنگی در مناطق شهری ممکن است شامل بازدید از موزه ها، تئاتر ها، گالری های هنری و غیره باشد. بازدید از مناطق روستایی مانند جوامع فرهنگی بومی و تجربه سنت ها، شیوه زندگی و ارزش های یک جامعه نیز جزو این دسته هستند. همچنین گردشگری فرهنگی پاپ نیز یکی از زیرمجموعه های اصلی آن است که شامل سفر به مکان ها و مشاهده آثار ادبی، سریال تلویزیونی و سینما می شود.

گردشگری فرهنگی

اکوتوریسم

یکی از انواع مختلف گردشگری اکوتوریسم می باشد که دسته بندی بسیار گسترده ای است که به سفر مسئولانه به طبیعت، جامعه محلی و … ربط داده می شود. این نوع توریسم شامل سفر به مکان هایی است که جاذبه اصلی آن گیاهان و جانوران، تشکل‌های طبیعی یا مصنوعی و مناطع زندگی جوامع بومی و محلی است. اکوتوریسم همچنین مفاهیم ژئوتوریسم و گردشگری حیات وحش را شامل می شود. ایده اصلی این نوع سفر این است که گردشگران علاوه بر تخریب نکردن یک جاذبه و یا محیط طبیعی، باید برای آن جا مفید باشند و به رشد آن کمک کنند.

اکوتوریسم

گردشگری غذایی

گردشگری غذایی یا گردشگری غذا شامل تجربه کردن غذای محلی و سنتی یک کشور خاص، منطقه، شهر و یا روستا است. شایان ذکر است که هرچند غذا خوردن در طول دیگر سفرها و انواع مختلف گردشگری امری طبیعی است، اما گردشگری غذایی صرفا به خاطر تجربه فرهنگ آشپزی برگزار می شود. امروزه با رشد کلی گردشگری، این زیرمجموعه نیز تا حد زیادی گسترش و توسعه یافته است. از مقاصد محبوب این نوع گردشگری می توان به ایتالیا، فرانسه و مکزیک اشاره کرد.

گردشگری غذایی

گردشگری تاریک یا گردشگری تلخ

دراین نوع گردشگری، مسافران به بازدید از سایت ها و جاذبه هایی می پردازند که در آن یک فاجعه تاریخی رخ داده است. این تراژدی ها می توانند چیزی شبیه جنگ و یا بلایای طبیعی مانند زلزله، آتشفشان و .. باشند. با اینکه اکثر این مکان ها بسیار تلخ و غمگین هستند اما به دلیل ارزش تاریخی، گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. معمولا زهن کنجکاو انسان ها چیزی فراتر از یک محیط معمولی را می خواهند ببیند، بنابراین مکان هایی که گذشته تلخی داشته اند، جزو محبوب شدن یکی از انواع مختلف گردشگری یعنی تورسیم تاریک شده اند.

گردشگری تاریک

گردشگری سلامت

گردشگری سلامت به بیمارانی گفته می شود که برای اینکه تحت درمان باشند باید به مکانی سفر کنند. درمان های متداولی که بیماران گردشگری سلامت به دنبال آن هستند، شامل درمان های مربوط به اختلالات ژنتیکی خاص و جراحی های تخصصی مانند جراحی های زیبایی و غیره هستند. بعضی از افراد نیز به دنبال درمان‌های روانپزشکی و درمان جایگزین هستند، به این صورت که به مکان هایی که برای آن ها تعبیه شده و بسیار پر آرامش و تحت نظر روان پزشکان می باشد، سفر می کنند.

انواع گردشگری چست؟

انواع مختلفی از گردشگری وجود دارد و این موضوع تا حد زیادی به سلایق و ترجیحات شما برمی‌گردد.

گردشگری داخلی

گردشگری داخلی شامل سفر‌های داخل کشور می‌شود و گردشگران از مرزهای بین‌المللی یا نقاط ورودی عبور نمی‌کنند. گردشگری داخلی برای به حداقل رساندن فقر، تقویت زیرساخت‌ها، تقویت رشد اقتصاد و ایجاد اشتغال فواید زیادی دارد، ضمن این‌که برای افراد بیشتری در دسترس است و با هزینه‌های کمتر نیز می‌تواند از آن بهره برد.

گردشگری کاری
سفر تجاری و کاری از معقول‎ترین سفرهاست

فعالیت‌های عمومی مرتبط با گردشگری تجاری شامل شرکت در جلسات، گردهمایی رسمی، کنفرانس‌ها، سمینارها، بازدید از نمایشگاه‌ها و نمایشگاه‌های تجاری و غیره است. این گردشگری قدرت خرید را بالا می‌برد.

گردشگری بین‌المللی

سفر به خارج از کشور نیاز به ویزا و پاسپورت دارد و به آن گردشگری بین‌المللی می‌گویند. این نوع سفرها معمولا برای افراد کمتری در دسترس هستند اما جذابیت‌های خاص خودشان را هم دارند.

 


انواع جاذبه های گردشگری

گردش ماجراجویی و اتفاقات عجیب و غریب!

این نوع گردشگری افراد را تشویق می‌کند تا با انجام فعالیت‌هایی مانند پیمایش مسیرهای طولانی، رفتینگ، کوهنوردی، غواصی و… از منطقه امن خود خارج‌شده و چالش‌های مختلفی را تجربه کنند.

گردشگری زیارتی و معنوی

زیارت یا سیاحت معنوی زمانی است که شخصی به دلایل معنوی یا مذهبی به مکان‌های دیگر سفر کند و بیشتر ما با آن آشناییم. گردشگری معنوی به‌نوبه خود به حمایت از فعالیت‌های فرهنگی محلی و صنایع‌دستی کمک می‌کند و باعث ایجاد اشتغال و درآمد می‌شود. سفر برای حج، رفتن به کربلا، مشهد و… سفرهای سیاحتی زیارتی یا معنوی محسوب می‌شوند.

گردشگری حیات وحش

گردشگری حیات وحش سفر افراد به نقاط مختلف برای مشاهده و تعامل با حیات وحش، گیاهان و جانوران در زیستگاه طبیعی خود است. سافاری، بازدید از مرکز نجات حیوانات، دیدن دلفین‌های آزاد و… نمونه‌هایی از گردشگری حیات وحش هستند. در هر کشوری مناطق حفاظت‌شده مخصوص، پارک‌های حیات وحش و باغ‌وحش‌هایی وجود دارد که مردم می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند.

حیات وحش گردی
دیدن حیات وحش در طبیعت لذت دارد

 

گردشگری روستایی

در این دسته گردشگر اوقات فراغت خود را در روستاها یا محلات کوچک می‌گذراند. بازدیدکنندگان می‌توانند برنامه‌ای برای بازدید از منطقه روستایی برای چند روز یا چند ماه ترتیب دهند. به‌خصوص مسافران انفرادی می‌توانند از آن مکان‌ها دیدن کنند تا از زمان تنهایی خود لذت ببرند. مانند افرادی که برای فرار از شلوغی خود مدتی به یک روستای کوچک می‌روند، آرامش خود را بازیابی می‌کنند، با مردم محلی معاشرت می‌کنند و از سکوت و زیبایی روستا لذت می‌برند.

مردم ایران چگونه سفر می‌کنند؟

کشور ما یکی از غنی‌ترین کشورها چه ازلحاظ منابع طبیعی و جذابیت‌های گردشگری طبیعی و چه ازنظر آثار باستانی و تاریخی است و می‌توانید از انواع گردشگری در ایران لذت ببرید. شهرهای شیراز و اصفهان برای گردشگری تاریخی، شهر مشهد برای گردشگری زیارتی و شهرهای شمالی و جزایر ایران مانند قشم و کیش برای سفرهای تفریحی و طبیعت‌گردی پرطرفدارترین انتخاب‌ها هستند.

گشت و گذار در طبیعت از تفریحات مورد علاقه ایرانیان

در میان کشور‌های خارجی نیز ترکیه، ارمنستان و آذربایجان به دلیل عدم نیاز به ویزا و هزینه‌ی کمتر در صدر مقاصد گردشگری خارجی تفریحی قرار می‌گیرند و عراق و عربستان نیز برای زیارت موردتوجه هستند.

کویر از جاذبه‌های اصلی گردشگری ایران

ایران به دلیل اقلیم خاص آب و هوایی خود یک کشور چهارفصل است و از انواع جاذبه‌های گردشگری برخوردار است. از جذاب‌ترین انواع گردشگری ایران کویرهای آن هستند که سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به خود جذب می‌کنند. در سال‌های اخیر تورهای کویرگردی یا اکوکمپ‌های کویری محبوب شده‌اند و می‌توانید تفریحات زیادی از شتر سواری در کویر و گشت‌وگذار تا رصد ستارگان را در آن‌ها تجربه کنید. تور کویر را ببینید.

instagram

منبع سایت های: الی گشت و متین آباد

اشتراک گذاری

پست های مشابه

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *