با هم بگردیم

طبیعت گردی چیست؟

آموزش

۱۱ خرداد ۱۴۰۲ 406 بازدید
با هم بگردیم
طبیعت گردی

طبیعت گردی چیست؟

طبیعت گردی چیست؟

طبیعت گردی را می‌توان یکی از روش‌های مختلف سفر تعریف کرد. شما به عنوان یک گردشگر طبیعت‌گرد، تصمیم می‌گیرید به گونه‌ای سفر کنید که به طبیعت احترام بگذارید و در تخریب آن سهیم نباشید. اگر به طبیعت و گردش در آن علاقه دارید، پس باید برای حفظ این سرمایه خدادادی، تلاش کنیم، نه اینکه به آن آسیب بزنیم.

علاوه‌براین، طبیعت گردی بخشی از حفاظت از محیط زیست و درک نیازهای مردم محلی در منطقه است. بنابراین شما می‌توانید به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کنید. همچنین شامل یادگیری بیشتر درباره تاریخ شهرهای دیگر و حفظ نشانه‌های تاریخی است.

طبیعت گردی صرفا تجربه بازدید از یک مکان نیست. برعکس، این اتفاق زمانی می‌افتد که شما از نظر اجتماعی مسئول فرهنگ و ماهیت مکان بازدید شده باشید. برخی مناطق ذاتا شکننده هستند و هر نوع زباله‌زایی ممکن است عواقب زیادی را به دنبال داشته باشد. با کمال تاسف، فقط محیط زیست است که هزینه‌های هنگفتی را متضرر می‌شود.

طبیعت گردی

 

مزایای طبیعت گردی

طبیعت گردی می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از مردم منفعت داشته باشد. در این بخش بعضی از مزایای آن‌ را مطرح کرده‌ایم.

  • طبیعت گردی و ​​محیط زیست

اکوتوریسم به محافظت از زیستگاه‌های طبیعی و محیط‌های بکر کمک می‌کند. ثروت کشورهای فقیر غالبا در منابع طبیعی مانند جنگل‌ها، مواد معدنی و زمین‌های مناسب کشاورزی، گره خورده است. بهره‌برداری از این منابع اغلب به معنای تغییر یا تخریب زیستگاه‌های حیات وحش و مناظر طبیعی زیبا است. اکوتوریسم به کشورها و جوامع اجازه می‌دهد بدون آسیب به محیط زیست، اقتصاد خود را بسازند. این بدان معناست که حیات وحش محلی می‌تواند رشد کند و بازدید کنندگان می‌توانند از مقاصد دست‌نخورده و بکر آن لذت ببرند.

  • مزایای اقتصادی طبیعت گردی

مشاغل محلی تنها یکی از مزایای اقتصادی طبیعت گردی است. تعداد زیادی از مردم در مناطق گردشگری به طور مستقیم یا غیرمستقیم در بخش گردشگری کار می‌کنند. هزینه‌های شما، برای آن‌ها شغل فراهم کرده و به رهایی مردم از فقر کمک می‌کند.

درآمد مازاد به کارگران یا اعضای خانواده آن‌ها این امکان را می‌دهد که با خرید کالاهای محلی و پرداخت هزینه مراقبت از کودکان و سایر خدمات، مشاغل کوچک راه‌اندازی کنند یا پول را به اعضای دیگر جامعه منتقل کنند. شرکت‌های اکوتوریسم نیز می‌توانند با آموزش مهارت‌های مفید به اقتصاد جامعه کمک کنند.


شهر ساحلی چمخاله(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)


انواع طبیعت گردی

شاید تصوری که از طبیعت گردی در ذهن خود دارید فقط به یک نوع سفر گردشگری محدود شده باشد و اطلاعات زیادی درباره انواع طبیعت گردی نداشته باشید اما به طور این شاخه از گردشگری به شش گروه تقسیم شده و همه جاذبه‌های طبیعی را در بر می‌گیرد. این شش گروه طبیعت گردی شامل گردشگری اقلیمی، گردشگری ساحلی، گردشگری کوهستانی و برفی، گردشگری جنگل، گردشگری کویری و بیابانی و گردشگری در چشمه‌ها، آبشارها و منابع طبیعی آب گرم می‌شود. اکوتوریسم فعالیتی است که تمام سفرهای هدفمند و گذراندن اوقات فراغت در طبیعت را پوشش داده و آن را نوعی گردش علمی و فرهنگی قلمداد می‌کند. البته نام هر سفری به طبیعت را نمی‌توان جزو اکوتوریسم دانست زیرا گردشگری طبیعی تنها به عنوان بازدید از مناطق سرسبز و بکر است اما سفرهایی که با نام اکوتوریسم شناخته می‌شود با هدف حفظ محیط زیست و احترام به اهالی آن منطقه است. اما به هر شکل، در هر سفری که به دل طبیعت پا می‌گذارید؛ به عنوان شخصی که در جریان محیط زیست سهیم است می‌بایست اعمالی از قبیل حفاظت، مراقبت از سرمایه‌های طبیعی و جمع آوری زباله را انجام دهید تا در آینده همه چیز در جای خودش باقی بماند.

گردشگری اقلیمی (Clima Tourism)

همان‌طور که از نام این گردشگری پیداست مسافرت‌هایی را شامل می‌شود که طی تغییر اقلیم رخ می‌دهد. به عبارت دیگر اگر در تابستان قصد تهیه بلیط هواپیما و رفتن به تعطیلات را داشتید می‌توانید به مناطقی سفر کنید که به نام ییلاقی شناخته شده و از محل زندگی خودتان شرایط آب و هوایی سردتری داشته باشد. مناطقی مانند کوهپایه‌ها، سواحل صخره‌ای و شمال کشور بهترین گزینه‌ها برای سفر به شمار می‌روند. در نقطه مقابل سفرهای زمستانی وجود دارد. افراد در این فصل به مناطق بیابانی یا کویری سفر می‌کنند و به اصطلاح سفری به مناطق قشلاقی دارند. به طور کلی گردشگری اقلیمی به سفرهایی گفته شده که با تغییر فصل و جستجوی بهترین مقصد با آب و هوای مناسب به انجام می‌رسد. در حال حاضر که مشغول نگاشتن این مقاله هستیم فصل زمستان بوده و سفرهای منتهی به کیش و قشم از بالاترین آمار تقاضا برخوردار است. این در حالی است که در فصل تابستان عظیمت به سمت این جزایر با افت زیادی مواجه شده و گردشگران به مناطق کوهستانی کشور سفر می‌کنند.

گردشگری ساحلی (Beach Tourism)

با توجه به گزارش‌های انجام شده فکر می‌کنیم گردشگری ساحلی محبوب‌ترین نوع گردشگری باشد. گردشگری ساحلی با هدف استفاده از تفریحات آبی و تجربه هیجان با وسایل بازی تعبیه شده در دریا صورت گرفته و در فصول گرم‌تر دارای نرخ جذب بالای گردشگر است. گردشگری ساحلی علاوه بر ویژگی‌های خاص خود، لوکیشن‌های فوق العاده و منحصر به فردی را برای عکس برداری در اختیار گردشگران قرار می‌دهد. البته باید گفت که به جز تفریحات دریایی موارد دیگری از قبیل بازارهای فروش پوشاک، فروش لوازم خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی، بندرگاه‌های تجاری بزرگ و … هم وجود دارد که باعث جذب گردشگر می‌شود. از تفریحات پرطرفدار دریایی می‌توان به موج سواری، جت اسکی، قایق رانی، اسکوتر دریایی، شاتل، فلای بورد و قواصی در عمق آب اشاره کرد.

گردشگری کوهستانی و برفی (Mountain Tourism)

یکی دیگر از انواع گردشگری، گردشگری کوهستانی و برفی است. این نوع سفر بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته و از آن به لحاظ گردشگری همراه با حفظ سلامت جسمانی یاد می‌کنند. همان‌طور که قابل حدس است، مواردی مانند سفر گردشگران به کوهپایه‌ها و اسکان موقت آن‌ها در نزدیکی‌های قله می‌تواند بر روتق گردشگری کوهستانی تاثیر به سزایی داشته باشد. البته فصل بارش برف به نسبت فصول دیگر کوتاه‌تر است اما در همین مدت کوتاه هم گردشگران زیادی برای استفاده از تفریحات روی برف و یخ راهی کوهستان‌ها می‌شوند. از جمله تفریحاتی که با سفر به کوه در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد می‌توان به اسکی، زیپ لاین، تیوب سواری و … اشاره کرد. البته این گردشگری در فصول گرم هم مورد استقبال خیل کثیری از افراد قرار گرفته و برای کوهنوری،‌ صخره نوردی و کمک به سوخت و ساز بدن به گردشگری در کوهستان روی می‌آورند. در خاطرتان باشد که به هنگام شروع گردشگری در کوهستان و برف، تجهیزاتی مانند تله فریک و تله اسکی از جمله مواردی است که برای صعود به قله به آن‌ها نیاز دارید.
طبیعت گردی چیست؟ | آشنایی با مزایا و انواع طبیعت گردی

گردشگری جنگل (Jungle Tourism)

گردشگری در جنگل یکی از پرطرفدارترین نوع گردشگری بوده و عموما اکثر افراد تا به حال این نوع سفر را تجربه کرده‌اند. همان‌طور که می‌دانید جنگل‌ها و پارک‌های جنگلی از اصلی‌ترین منابع طبیعت گردی بوده و بدون توجه به فصل و آب وهوا، در همه مواقع گردشگر و توریست می‌پذیرد. خوب است بدانید که به علت وجود گونه‌های متنوع گیاهی، پوشش گوناگون زیست بوم‌های درختی و زندگی بعضی از جانوران در این منطقه‌ها، جنگل‌ها و پارک‌های جنگلی مورد توجه پژوهشگران و محققین در حوزه محیط زیست قرار گرفته است. از جمله موارد دیگری که به رونق گردشگری جنگل کمک می‌کند امکان ایجاد کمپ و چادر، وجود اقلام خوراکی در نزدیکی جنگل، مرکز ارائه خدمات، احساس امنیت و … است. در حال حاضر جنگل‌ها و پارک جنگلی‌های بسیاری در شمال ایران وجود دارد که با بهره گیری از خدمات نوین گردشگری به جذب روزافزون افراد و توسعه صنعت گردشگری در مناطق خود کمک کرده‌اند.

گردشگری کویر و بیابانی (Desert Tourism)

همان‌طور که قابل حدس است این نوع گردشگری، سفری در بیابان‌ها و کویرها را در پی دارد. البته به علت کمبود زیر ساخت و نبودن امکانات رفاهی در این مناطق گردشگران کم‌تری به آن مناطق سفر کرده و خود را به دل کویر می‌سپارند. این گفته به این معنی نیست که زیربنای رفاهی در این مناطق صفر است اما اگر بخواهیم روراست باشیم در مقایسه با گردشگری در کوهستان، سفر به شهرهای تاریخی و جنگل‌ها از امکانات رفاهی و مورد نیاز کم‌تری برخوردار است. علارقم این شرایط، برگ برنده با مناطقی است که با برگزاری تورهای گردشگری کویری، افراد زیادی را به سوی کویرهای شهر خود می‌کشند و سبب رونق صنعت گردشگری در محل زندگی خود می‌شوند. لازم به ذکر است گردش در مناطق کویری و بیابانی به دو دسته منابع طبیعی و منابع فرهنگی (به دست انسان ساخته شده) تقسیم بندی شده است. در بخش اول که منابع طبیعی و بکر نام دارد پوشش گیاهی و جانوری را شامل می‌شود که دست نخورده بوده و در اکوسیستم آن‌ها تغییری ایجاد نشده است اما در مجموعه بخش دوم که با نام منابع فرهنگی شناخته می‌شود شاهد سنت‌های خاص مناطق گویری، آداب و رسوم، شتر سواری و تورهای کویری هستیم.
طبیعت گردی چیست؟ | آشنایی با مزایا و انواع طبیعت گردی

گردشگری چشمه‌ها و منابع آب گرم

در آخرین نوع از گردشگری می‌خواهیم گردشگری در چشمه‌ها و آب‌های گرم را معرفی کنیم. گردشگری منابع آب گرم در حال حاضر یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین نوع گردشگری در جهان به شمار می‌رود. جالب است بدانید چشمه‌های آب گرم بر اثر شکست و یا لغزش زمین در کنار کوه‌های آتش فشانی به وجود آمده و با ویژگی‌های خاص درمانی در دسترس گردشگرن قرار گرفته است. این خواص درمانی و پزشکی از ترکیب گوگرد، املاح معدنی گوناگون و اجزای رادیو اکتیو نشات می‌گیرد. در زمان‌های خیلی دور که هنوز داروهای شیمیایی و ترکیبی اختراع نشده بود،‌ طبیب‌ها و حکیم‌ها از این آب‌های معدنی به عنوان راهی برای درمان افراد استفاده می‌کردند اما همین حالا هم از این چشمه‌های طبیعی برای جذب املاح معدنی به بدن بهره می‌گیرند.

اینستاگرام

منابع:علی بابا ، سفر مارکت

اشتراک گذاری

پست های مشابه

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *